Matchman!

Har packat bilen och väntar på att Tom ska dyka upp. Snart bär det av till Jönköping och säsongens sista tävling. Matchman är en av de roligaste tävlingarna vi har här i landet och bjuder på annorlunda fiske. Oftast låga vikter och mört man fiskar efter. Personligen tycker jag det är skitkul! Jag saknar faktiskt den gamla GP serien då man ofta var tvungen att fiska för 3-6kg. Nu kommer man ingenstans med den vikten. Det beror på flera saker, tex att vi blivit bättre på att meta och får mera fisk. Att vi fiskar på ett annat sätt, för att vinna iställe för att säkra en 3e plats på sektionen. Att några vatten faktiskt ändrat lite på sig och bjuder på bättre fiske. Sen väljs oftast vatten med mycke fisk för att den allmänna uppfattningen är att MYCKET FISK=BRA FISKE. men inte i min värld. Jag tycker det är skitkul att jobba upp 3kg fisk under 4 timmar. Bra fiske går inte att mäta i antal kg fångad fisk. Visst är de kul att få fisk men det är för min del alltid sättet jag gör det på som är intressant. Att sitta varje tävling och meta långspö efter allehanda fiskar för en vikt på 25 kg är inte något jag gillar. Någon tävling om året är ok, tex söderhamn.

Har redan börjat planera inför nästa år. Saker i mitt fiske ska ändras och andra ska förbättras. De är mycke att jobba på... Otroligt synt att säsongen inte sträcker sig över vintern också. Jo jag ska försöka meta i vinter men hade gärna sett någon tävling och något varmare väder. Känns som om man börjar om varje säsong och som varje säsong blir kortare och kortare. De är så många saker man vill göra och testa men tiden räcker inte till.

Flyttar snart till england och metar på heltid...hahahaa..

mot jönköping!


vinter pyssel?

här har ni lite att fixa med i vinter.




 

piren till helgen. ser bra ut. ska bli kul. många ideer att testa. inte så många i år som förut men ändå en populär tävling. Personligen hoppas jag mörten lyser med sin frånvaro. Sitter hellre utan fisk i 7 timmar än metar mört så här års. Piren i oktober är luns inget annat.

Kommer rapport, har fått tillbaka intresset att skriva igen. Mycket tack vare alla goda ord och häslningar från de som faktiskt läser de jag skriver. Så för er tänker jag fortsätta.

Ses på piren.

 


söderhamn mm

Då har man vart i Söderhamn igen. 20 år sen sist. fisket var inte det samma... men lika roligt!

Första dagen drog jag peg 25.första peggen nedströms gångbron till torget. Strömmade inte så mycket som jag trodde de skulle göra. Förhandstipset var 3-6gr flöten. Men efter som det endast var 1½m djupt ändrade jag mig snabbt och satte upp 0.8gr, 1.5gr och 3gr på take apartet. På 7m blev de 2gr och 4gr. Jag som har problem med att hinna med att tackla upp när jag har två timmar på mig for runt i mer eller mindre panik under de 45min jag hade på mig att tackla upp första dagen. Han inte med allt jag ville men de gick ju ändå, nästan. 10 min till hade inte gjort något... Kände efteråt att jag missat med lodning av platsen, driftade inte igenom platsen tillräckligt för att känna att jag hade koll på peggen, var inte klar med mäsk och beten som jag ville dessutom var jag helt slut och genomsvett när starten gick. Har från i år börjat med att alltid vara klar 5 min innan mäskning så jag hinner varva ner lite. Funkar bra för mig. skippar hellre något än att ha panik sista minuterna.

Fisket var grymt kul första dagen. Även om mörtarna lyste med sin frånvaro. Fick dock en massa annan rolig fisk. Framför allt brax och skimmers. Första dagen var rena arttävlingen, fick följande fiskar. Mört, björkna, abborre, brax, vimma, Id, sik, öring(2st...! största var knappt 40 cm). Vem hade trott de? Förhandstipset var mört med inslag av brax. Hur som helst. Fiskade 11½m take apart och 7m på samma plats. Sen en plats på 13m take apart. Mäskade dom olika. En med mäsk och en utan. Fick fisk på bägge så jag vet inte vilket som var bäst. Fick i varje fall variere mellan dom båda för att få bästa resultat. Take apart var klart bäst. 1½gr flötet lika så. Vit hydro var kanon på braxarna. Tappade dock några på långspö, tog dom för hårt. Vägde in totalt 42 fiskar på ca 14.2kg. räckte till en 3e plats efter Jörgen som hade 15.2kg och Krister Bergman som dominerade upp 31 kg bredvid Jörgen. tänkte mycket efteråt vad som gick fel och vad som gick bra. Kom fram till att jag inte hade kunnat hota Kristian men Jörgen borde jag ha tagit. Tappade nog 4kg fisk på håvkanten. inte bra. Skärpning! Måste bli bättre på att tända till ordentligt på tävlingarna. Alla tävlingar som inte är kval eller VM har jag svårt att tända till ordentligt på. Måste få tillbaka lite jävlarenamma och tempo i fisket. Ja ja nästa gång.

Andra dagen. drog nr 8a. En potentiell bra peg om fisken var uppe i ån. Det var flera avhopp andra dagen så peg 1-5 var borttagna. Kämpade på med mitt take apart och mitt 7m. Fisken nappade dåligt och väldigt försiktigt andra dagen. Fick fisk på blankkrok när jag lodade. Brukar aldrig vara ett bra tecken. Första timmen var seg. Fick enstaka mörtar. Andra timmen blev lite bättre men inte markant. fick på take apart men inte alls lika bra som Hedlund på kanten och han till vänster som jag tyvärr inte vet namnet på. tredje timmen fick jag igång dom på långspö. Mäskade på med bättre intervall och tightare. Fick bättre och bättre fiske ju längre tävlingen gick. Men idag endast en liten skimmers. Hade kul fiske trots allt och drog in 156 fiskar. där av två vimmor och som sagt en skimmers. resten mört och en abborre. Trodde dom snittade 200gr då jag fick riktigt feta mörtar på slutet men de visade sig att jag hade fel. mina fiskar vägde ca 22 kg. alltså ett snitt på ca 143gr. Där ser man vad fel man kan ha. Trodde jag hade runt 30 kg men icke. Kom tillslut 5a på sektionen som Hedlund på kanten vann på ca 30 kg. Bra fiskat, men hade du haft riktigt mäsk så hade du haft 45kg...hahahaaa.. skojade bara! bra fiskat.

Söderhamn var ett mycket trevligt vatten som jag gärna åker tillbaka till nästa år. Nu vet jag mera vad som gäller och hur fisket kan vara. Har massor av ideer till nästa år så då får ni hålla hårt i stålarna...haha. Nej de är dax att börja träna igen!

Börjarde igår. Imorgon blir de mera träning. ska försöka göra två vardagar i veckan. De känns realistiskt. Sen blir de fiske på helgerna också. Nu närmast min egen tävling, Super Kardull. Hoppas verkligen fisket är som det ska vara, som de var när jag började arrangera den så som jag ville att det skulle vara. Feta fiskar, inga små bara stora. Jag sitter hellre utan fisk i 6 timmar än att fiska små fisk på piren den här årstiden. Sen nästa vecka är de årets höjdpunkt! Matchman! tusan de ska bli skoj! Har ni inte vart där så åk dit. ett av sveriges i särklass roligaste vatten. Speciellt den här årstiden.

Här är lite bilder från helgen.



Kallt? nja inte så farligt.



Ungerskt besök i söderhamn. Lill Gyula eller Ferri som han kallas är en av de trevligaste och bästa metare jag känner. Har seriöst funderat på att lära mig ungerska bara för att kunna diskutera saker med honom. Han är sjukt nogran med allt han gör. Till de som tycker jag är petig med en del saker kan jag bara säga att när han var med i Slovakien och hjälpte till så bad jag honom säga till varje gång jag gjorde som han tyckte var fel. Efter 20 minuter hände huvudet på mig som en gam. Efter en timme var jag lika krokryggad som ringaren i Notredam... Efter 2 timmar tittade jag ut ur skorna... De var tungt, han ifråga satte allt jag gjorde. Men de var också OTROLIGT lärorikt. De var just detta jag ville få ut av det hela.Att se hur han tänker och hur han tycker om saker. Väldigt bra dag även om jag kände mig totalt förnedrad och idiotförklarad. Kan han fiska själv? Tja vad säger ni som var där, han var 3a första dagen och vann sin sekton andra dagen. Så jo nog kan han fiska allt.



Mört kung Hedlund. Sektions segrare andra dagen på ca 30kg.



En till mörtmetare, Stefan Swee(sorry skrev fel tidigare) som så vänligt gav mig några hemliga tips efter tävlingen. Tack tack. ska ha dom i åtanke till nästa år. Men för er som inte fick dom, här är en lite hint. Det lönar sig att göra förarbetet innan man börjar fiska....hehe.

Ses på Piren till helgen. Freddan


specimen vs match angler?

Läste just något intressant på http://www.total-fishing.com/forum.aspx?g=posts&t=24055 Det handlade om en tävling som just vart i england. En tävling mellan tävlingsfiskare och specimen fiskare. Lag tävling. väldigt intressant och roligt. Tanken bakom tävlingen var att se vem som var bäst på att få mest fisk. Det visade sig att tävlingfiskarna vann med dubbla vikten mot specimen killarna. Men det är inte hela historien. Många faktorer spelade in. Tex fiskaded tävligen på dagen. Den fiskades denna årstid, brax räknades inte utan bara karp och F1. Hade brax räknats så hade de kunnat blivit intressant, inte bara för att tävlingsfiskarna är bra på att få brax utan för att specimen killarna väldigt ofta slutar använda vissa dofter på boilies för att de får för mycke brax!

Match killarna vann som sagt men sa efteråt att det inte var självklart efter som de fiskade efter mindre fisk än specimenfiskarna. Hade de stora karparna valt att äta, de sa att det var för kallt, så hade resulatet kunnat vart annorlunda.

Hur som helst en intressant tävling. Jag tror som alltid att den som jobbar hårdast vinner i längden. Spelar ingen roll om det gäller specimen eller tävlingsfiske. Det är alltid de som tänker lite längre, jobbar lite hårdare och är lite envisare som når bästa resultaten. Jag är säker på att de som är i toppen på tävlingsfiske skulle vara i toppen på specimen fiske och tvärt om. Allt handlar, som jag allid har sagt, om precision och presentation!  De gyllene P´na. De är de jag försöker leva efter. Det finns en sak till som måste in nämligen förberedelser(F).

Ekvationen blir då F x P upphöjt till 4= succé!  Eller P upphöjt till 2 + P upphöjt till 2 x F= master!

Den ska jag räkna på hela vintern...!


Tycker det är för dåligt med diskusson och tankar här på sidan. tänkte att om jag gör en liten story med galna foton så kommer någon kommentera. men icke. Det är lite därför jag sa att jag inte tänkte skriva mera. Från början trodde jag att någon/några skulle vara intresserade och kommentera saker. Kanske föra diskussioner om saker och ting men så har det inte varit, med undantag av några få(Jörgen, Tommy, Paolo) Pga detta tänker jag inte lägga lika mycket energi på bloggandet i framtiden. I början tänkte jag att jag skulle dela med mig mera av mina åsikter och tankar och för hoppningsvis föra dessa vidar till andra. Det tror jag fortfarande på och det är detta som får mig att fortsätta. så hur de än blir så kommer det säkert mera saker under vinter. Men nu är de slut joddlat, dax att börja trolla!

Ses i Söderhamn, 20 år sen jag var där sist och då åkte jag hem med en guldmedalj ind i trad som junior. Mitt första Guld. så de blir ett skönt återseende.

MVH Dr Roach

 Ps, dont forget! P upphöjt till 4 x F.... de är allt vi behöve kunna!


nått nytt?

Ja ha. Efter som jag inte har så mycke att skriva och de inte händer så mycket just nu så kommer en liten historia.

Vet inte riktigt var jag ska börja men det började för väldigt länge sedan. Jag hade just landat på denna jord och tagit mina första andetag. Jag blev fort introduserad i allt som kunde vara intressant och jag sög in informationen så fort jag kunde...



Jag lärde mig allt ja kunde men fann snart andra saker att fokusera på.



Hur som helst. Livet gick vidare. Jag letade och letade men kunde inte finna vad jag sökte. Kollade överallt. under sängen, bakom byrån, bakom TVn men jag hittade inte vad jag sökte så jag vände mig till internet.



Jag hittade mycke av intresse men det var något som fattades. Så jag letade vidare utan framgång. Gick tillbaka till ölen och så fick jag se något utanför fönstret.



Efter att jag var klar med det jag höll på med sprang jag snabbt efter. Det visade sig att killarna kom från en annan del av stan...


Killarna var trevliga men visste inte vart jag skulle leta men tipsade om ett ställe som hade bra importerad tropisk frukt.


Köpte en öl. Men jag var hungrig och ville ha riktigt käk, letade vidare men hittade bara en korvmoj blev dock lite skeptisk...



Köpte bara en flaska vatten.



Men blev djupt besviken och bytte bort den mot ett paket kex.



Tog mig vidare på min resa. Efter som jag inte visste vad jag letade efter skaffade jag ett par nya skor som jag tyvärr fick ta av mig när jag tog färjan.

Så där stod jag utan skor och utan aning om vart jag skulle. Livets resa gick vidare. Fick lift av en suspekt gubbe men åkte med...



Letade runt hela eftermiddagen och det började bli mörkt så jag tog mig tillbaka till byn där han släppt av mig. Hade tur och sprang på honom igen, behövde ett ställe att sova så jag följde med gubben till hans ställe. Visade sig att någon skojat med hans skylt, jo han var Jehovas...



Kände att de var något skumt på gång så jag drog. Tog in på ett hotell. Men döm om min förvåing när de visade sid att hela byn var fulla av religösa människor. Trodde jag skulle svimma när jag slog på strömmen...

Var helt slut efter alla äventyr men vaknade plötsligt av konstiga ljud i korridoren och smög ut. Bakom ett drapperi kom jag på några som höll på med något som de inte borde...



Chockad sprang jag till baren och svepte några heta järn.



Vaknade dagen efter med en ny tatuering 



och ny frisyr....suck



Nice... vad kan man säga?


Fick trots alllt i mig lite frukost. det fanns alla möjliga pålägg på buffen. Var väldigt trött och bakis och såg inte riktigt vad jag åt...



Brydde mig inte så mycke, drack en kopp kaffe och läste lokaltidningen. Såg en insändare och bestämde mig för att de var dax att göra något åt mitt liv.



fick jobb i norge som rörmokare.



Det visade sig att chefen var ryss och hade vart kapten i ryska landslaget i mete.



Han gav mig egna verktyg, men bad mig vara försiktig...




Hans kollega var en skum typ




Stack därifrån så fort jag kunde. Fick åter igen lift. Denna gången gick det om möjligt ännu saktare



vi stannade och köpte ham.... ja vad köpte vi egentligen?



killen var schysst. Vi tog take away. Satte mig på skalet och vi gled iväg. Maten var klar ungefär när vi kommit runt hörnet så jag gick tillbaka och hämade dom.

Passerade ett torg. På anslagtavlan satt en lapp, någon som tröttnat på sin wok.



Tackade för liften och hoppade av. Hade blivit inspererad av alla intryck sista tiden, hade andra planer!
Jag drog på dans.



träffade en trevlig tjej, följde med henne hem, vi gifte oss...



Hur slutar då detta? den som väntar på något gott... kanske kommer en fortsättning. Trevlig resa!

Freddan


RSS 2.0