leva på mete?

Fler än jag som funderat på om man kan leva på att enbart meta tävlingar? Svaret är kanske inte helt enkelt. Visst är de enkelt om man bor i Sverige för då är svaret NEJ. Men om man bor i andra länder går det då? Jo visst hade de gått. I Ungern har metarna i många år kombinerat mete med butiskverksamhet. Men jag tänker på att enbart meta och inte ha butik. Folk har kombinerat mete med artikelskrivande men inte många kan leva av det om man inte bor i ett land där mete är större än de är i sverige.

Kan man då leva av prispengar från tävlingar? Ja det kan man faktiskt, i det förlovade landet en bit syd väst ut. England, metets mecka! Några, långt från alla, har i många år förstått detta och lyckats få till en dräglig inkomst genom att enbart meta tävlingar. Det är inte enkelt men med små medel kan man specialisera sig på få vatten till att börja med för att sen öka sin inkomst areal. Vill man försöka få in en "hygglig" pensionsförsäkring skulle jag föreslå att ta en titt på den här tävlingen:  http://www.total-fishing.com/Blog.aspx?ID=The_Biggest_Match_In_History borde väl räcka till både det ena och det andra... £100.000..... bara att börja träna.... lägg där till Parkedean masters och fishomania som vardera har £25000 i första pris.

Å här går man och utbildar sig till rörmokare... fel karriär val känns det som just nu.

Tack till Phil för tipset på tävlingen.

Ny carry all

Här är några bilder på nya carry allen.


så här ser den ut med lite prylar i.


Så här ser den ut när man viker isär den. Ett fack på varje sida och ett i botten.


Drog ner en V-roller, en lite fyrbent roller, spöställ, några banksticks i ena sido facket. Lite mäsk, leem, flöten och en jacka i andra facket. Botten fick jag ner ett par byxor, rive stacken med några lådor. stacken som är på bilden under är den som är i botten delen. Bäst av allt är att den också är isolerad i botten och kan användas som kylväska.


Andra dagens fiske. ingen ström och ingen fisk.

årspremiär

Var ute i påsk och svingade take apartet. Viskan var vattnet och i lördags var de tokströmt där jag satt. Fiskade 50gr plattflöte som jag hängde på 15 gr....!!! bly till på för att kunna fiska det rörligt. Att hålla de still var nästan omöjligt, fick ha 1½m längre lina för att få kroken vid botten. sjukt! Fick en id efter 1½ timme, fiskade en timme till innan jag packade ihop.

Söndagen blev de en annan sträcka med betydligt mindre ström. fiskade 3gr runt vanligt flöte. Fiskade 3 timmar och hade ett napp, fick en mört på 50gr.

Packade ner en del saker i den nya carry allen och den är helt perfekt för det jag söker! Så jäkla smart byggd. Kommer bilder och mera utförlig rapport under veckan.

Nu är de slut med is och skit! dags att börja tänka fiske igen! Skönt att vara igång.

Glöm inte bort Arboga tävlingen, det kommer bli skitkul!

Ses och hörs, Freddan

RSS 2.0