Fiske fiske och åter fiske...

Nu är nästan alla förberedelser gjorda. Tackel är knytna, tafsar är fixade, mäsket har kommit, betena beställda... taktiken är på väg. nerverna börjar pirra bara jag tänker på mete. Ska bli så jäkla skönt att börja meta igen. Är mera sugen än på många år. Inte mycket jag kan göra nu mer än vänta in premiären.

under tiden kan jag bara kolla planera ännu mera eller kolla fiske filmer. Här är några för er som heller inte kommer ut och fiskar.

gissa vad jag hittade, en annan "topp" metare som har en lysorange stol...



annars är de väl mest hit man längtar. River Vah, Slovakien.



kolla toppen på spöt. ingen löja som nappat där inte. Andy Johnston tappade två stora barbar sista 30 min...



så här ser barb ut. inte så jättestora men sjukt starka! Eller vad säger du jörgen?



ok här är sista filmen, något av de roligaste man kan vara med på nämligen fiska karp nära land i grunt vatten. 
Ny lite quizzzzzz, fiskare gör något som alla nog gör men som i de flesta fallen är fel, någon som ser vad jag menar? tänker inte på hans kameraföring som gör sitt bästa för att ge oss epilepsi, inte heller sättet han behandlar fisken på efter håvning...

 

säljer saker

tänkte sälja min matchbox. full med utrustning, spraybar, spöhållare, feeder arm, plattform, 2-3parasolhållare, stort betesbord. stor bottenlåda, flera mindre lådor till tackel. två utdragbara lådor fram. 2500:- annons finns snart på metetorget.

shimano stradic 3000 och 4000 en är bra den andra är inte så bra. något som låser sig i rullen men bakåtvevar man så låser de upp sig. båda för 800:-

April skämt

Ok de var ett aprilskämt. VM kommer fiskas i Holland, samma vatten som tidigare, samma ställe som tidigare. Allt är de samma.

Nej men annars händer det inte mycket i mete världen just nu. Följer med på de engelska festivalerna. kul läsning tycker jag efter som jag kan relatera till vattnen och hur de fiskas då jag själv fiskat där ett par ggr. Skulle ni vara intresserade kan ni gå in på www.news-reel.com och kolla. kolla speciellt namnen i topp 20 och se om de är någon ni känner igen. Konkurrensen är hårdare än någonsin. Tusan, de hade vart kul att vara med igen! Hmm måste nog planera in en vecka nästa år.

Annars håller jag på att förbereder inför säsonge, knyter tackel, tafsar och ser till att saker är på plats. Förberedelser kan man aldrig gör för mycket av...

See ya. Freddan

VM Flyttat igen... suck!


Så var de dax för rond 3 i VM cirkusen... VM är åter igen flyttat. Och åter igen är de Spanien som tagit på sig att arrangera. Dock inte något av de tidigare nämnda vattnet utan denna gång är de Tenerffa som står som värd för VM. Av den info som just nu finns är de karp som gäller. Det finns också riktigt stora karpar!(se bild) Vattnet som kommer användas är en vattenreservoar, ser nästan ut som ett badkar, som är ca 2km långt. Bilderna som jag fått av arrangören är gamla och som de ser ut är de långt ner till vattnet. Men enligt arrangören skall de vara mera vatten i dammen när VM går så de skall inte vara mer än 1½ m ner till vattnet.

Djupet varierar från 2-6m beroende på hur långt ut man fiskar. Som jag förstår de är det en slutande kant, typ som den i Spinadesco.  Metoder som kan komma att användas är take apart på och utanför kanten samt waggler i ytan en bit ut. Det finns som sagt karp men också sol abborre och enstaka multar som släppts i. Karparna snittar 1½ kg men det har fångats karp på nästan 18kg av specimen metarna. Tänk en sån på take apart.... kan bli spännande...  Hur som helst kommer de bli varmt, så man får väl börja träna med parasol direkt.

se bilderna nedan så förstår ni vad jag menar.




RSS 2.0