lite fiske snack kanske?

Har nu sett hela fish o mania finalen och kan väl säga att de var coolt. Bra filmat, kul med intervjuver under tävlingen, kul med en liten filmad intervju med några av deltagarna. Det märks att de gjort det några gånger förrut. Det var faktiskt lite spännande, lite mer än vad man läst om. Matt fick bra med fisk hela tiden men det gjorde andra också, speciellt en kille som fiskade feeder mot ön. Han fick några fiskar hela tiden var av några riktigt stora. Sen fick Rob igång fisken på slutet och klättrade bra i resultatlistan. När man ser det på TV känns det som om det hade vart roligt att vara på plats och kolla med egna ögon. Allt annat som hände runt omkring var också intressant. Tex satt (en av mina förebilder) Steve Ringer och höll demo av olika metoder och utrustning. Neil Makin gjorde det samma.
Det var också Ladys, juniors och celeberties Fisho O mania samtidigt i andra sjöar.

Ser redan fram emot nästa år. får nog skaffa sky sport tills dess...hehe



Annars är det väl VM förberedelser som är på tapeten. Håller nu på med tackel och tafsar. Tänker vara mera förberedd än jag var i Slovakien(har aldrig vart så förberedd...). Det var otroligt skönt att inte behöva spendera kvällarna med att knyta tackel. Kunde istället fokusera på fisket och andra saker. Klubblags VM var en riktigt spark i röven, exakt vad jag behövde och precis vad jag ville att det skulle vara. Bättre uppladdning får man inte. Efter som det var några år sedan jag själv fiskade VM känns det extra viktigt att komma in in fiske biten igen. Det är en sak att gå bakom och en helt annan att fiska VM. Båda har sin bit och båda har lika mycket hemma jobb att göra på ett eller annat vis.

Som bankrunner är det extremt viktigt att kunna se de små detaljerna. De saker som gör att man får napp. Att tex se hur en drift är och skall vara, att se hur haglen på linan är placerade, att se hur/vart och med vad de som får fisk mäskar med. Lika viktigt är att se hur de som inte få något gör för att kunna befästa sin teori. Sen gäller det att kunna förmedla den känslan som man har för fisket till de som fiskar. Det är inte lätt, tro mig.
Jag skulle till och med säga att det ibland kan vara bättre att gå och kolla än att fiska själv. Låter kanske korkat men då kan man se saker som man annars kanske skulle missat om man tränat. Saker som är så långt utanför ett eget tänkande att det skulle ta år att komma på. Då tänker jag inte på skillande mellan att fiska 60cm överdjup kontra 10cm ovanför botten utan de små sakerna som gör så stor skilland. Att tex fiska 2.5-5cm överdjup på waggler istället för 10-20cm bara för att skimmers nappar försiktigt och hinner spotta ut betet innan man sett och hunnit reagara på nappet. Medans att fiska ovanför botten inte alls fungerar och inte ger några napp.

Mycket att tänka på. Men satan vad kul det är!



Någon i sverige som har ett Garbolino take apart? Jag är sugen på ett nytt till nästa år, Garbolino G10 lutar det åt men vill testa det först.



Ses på Lag SM. Freddan 

Fish O Mania

Japp då var den tävlingen över. Någon mer än Peter som såg den? jag såg ungefär 20 min sen försvann internet. Hur som helst. Rob kom 2a. Matt Hall vann för andra(!!) gången. Han är den första som vunnit två gånger.

Rob satt på peg 14. Matt på peg 16. Matt hade alltså kanten. Som om det inte vore nog hade han också en "areator"(ett slags hjul som snurrar runt och kastar vatten i luften och luft ner i vattnet) att fiska mot. Hans fångst bestod mestadels av Barb. Barb är kända för att leva i syresatt vatten, alltså nära en areator om de inte lever i sin naturliga miljö i strömmande vatten. 
Matt ledde från start till slut och det var egentligen ingen som kunde hota honom. Han fiskade samma plats hela tiden och testade aldrig sin plats inne vid kanten. Något som hade vart väldigt effektivt på träning. Han tyckte inte det var någon ideé att lämna en plats med fisk när andra inte fick något. Låter ju logiskt.

Vad Matt gjorde som andra inte gjorde var att han matade på mycket mera. Han koppade i två stora koppar med mask/casters efter varje fisk i tillägg till att han koppade mellan fiskarna om det inte nappade så tätt.

Vill ni läsa mera om fish o mania finalen så finns det på skysports sida, se länken. http://www.skysports.com/tv_guide/show/0,20143,12976,00.html 



Någon som vart inne och läst på Bob Nudds sida? Fiska med Bob? fy tusan, han har de bra åker runt och fiskar med folk och får bra betalt för det också. £225 för en dag...! Någon som är sugen på lite fiske coaching? Jag ställer upp, bara maila eller ring så bokar vi in en tid som passar.

Fish o mania

Imorgon lördag smäller det. Då är det dax för fish o mania finalen. Är ni hemma och har tillgång till internet går det bra att följa tävlingen direkt på nätet. Kolla länken nedan. Tävlingen börjar kl 13.00 svensk tid.

Rob är en av favoriterna att vinna finalen om man ser till hur oddsen ser ut just nu. Lottningen är i kväll så jag kan tänka mig att de putsas på taktiker i stugorna just nu.
Under träning har det vart många olika taktiker som funkat men det ryktas om bomb and meat efter barbar och methood feeder mot ön för karp. Phil har pratat med Rob och är han inte på en karp peg kommer han fiska efter barb antingen på bottenmete eller på take apart. Kanske blir det mask/casters och burk skinka som kommer gälla på take apartet. Vi får se.

Vill ni veta mer om vattnet så är det Arena lake i Cudmore Fisheries. Kolla andra länken om ni är intresserade. Arena lake blev byggd bara för att kunna ha TV sända tävlingar. snacka om ambiöst... Den ser kanske inte helt rolig ut men jämn verkar den vara.


DIrekt sänt fiske på datorn? kolla här http://www.streamdesire.com/index.php eller den här http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=43928&part=sports
Väljer ni den sista får ni klicka er vidare på de live steam som finns.

här är en länk till Cudmore http://www.cudmorefishery.co.uk/index.php?p=lakes-pools-canals

jag ska i vart fall hänga med imorgon. ska bli spännande.



Jag har också hittat en ny blogg att läsa. Bob Nudd fiskar fortfarande mer än de flesta. kolla länken nedan.

http://bobnudd.com/blog/ 

hare bra så länge, Freddan

Freddan fyller år!



hurra hurra hurra hurra.....!

idag fyller jag år. grattis till mig!

tänker spendera dagen med att äta tårta... så klart. Bodda du får beställa xxl åt mig till vm. Ska i vart fall sitta stadigt på stolen i Holland... Freddan de hut! Sen blir det nog lite öringfiske i kväll om det slutar regna lite. Ser ut att kunna bli bra bara regnet slutar, just nu ser man inte ut genom fönstret.

Så grattis till mig igen!



Annars har jag vart ute och tränat på att slangbella. Har inte blivit så många pass som jag önskat men några har det blivit. Tänker fortsätta med det fram till VM. Ska också gå tillbaka till min vinterträning med att kasta bollar på take apart avstånd. Ger faktiskt en hel del. Behöver inte ta lång tid heller. säg att man lägger 15 min om dagen så kommer man bli grym på bara ett par veckor.

Så till nästa gång, Skit fiske!

fishomania...

Kanske inte så intressant i sverige men för oss, mig och Phil kanske någon mer, som vart över och fiskat i england och har en koppling till karpfisket där är det här kanske något att följa med på.

Hur coolt är det egentligen med fishomania? Först får man ansöka om en biljett till kvaltävlingarna. 16 st tävlingar, sen om man får en biljett måste man vinna totalt efter som endast totalvinnaren går vidare från varje tävling. Så man ska inte bara ha tur i lottningen man ska också kunna prestera max den dagen. Detta gör alltså att vem som helst kan kvala in om man har rätt dag.

Har man både tur och skicklighet med sig går man vidare till en final där det alltså är 16 man som fiskar om ett första pris på £25000.... vilket i svenska kronor är ca 315000:-. Hela härligheten direktsänds på Sky sports. Några av deltagarna är utrustade med mikrofoner så man kan höra vad de säger och hur snacket med deras bankrunner går. För att ytteligare göra tävlingen mera intressant är det en invägning varje timme, då vet alla exakt hur de ligger till, hur och vad alla andra får.

Varför skriver jag då om detta. Jo för att en kille som heter Rob Wootton är kvalificerad. Rob är en kompis till Phil som jag fiskat med när jag vart i England. Han tillhör det absoluta topp skiktet vad gäller tävlingsmetare i England. Hans fokus ligger till största del på just karp dammarna. Rob har krossat allt och alla så långt in i säsongen och är en av favoriterna till att vinna fishomania finalen.Han har dessutom just skrivit på ett kontrakt med Middy som innebär att han nu bara fiskar på heltid. Så bara för att jag har en lite koppling till honom skall de bli extra kul att följa tävlingen i år.

Finalen går 18 juli och har man inte Sky sports kan man med lite sökande på nätet kan man hitta en live stream som visar tävlingen direkt.

Här är ett repotaget från kvaltävlingen som Rob vann samt en länk till Sky sports och fishomania.



http://link.brightcove.com/services/player/bcpid13706332001?bctid=28425182001

RSS 2.0