Vm kval mm

Japp då var premiären klar. Fick till en dag med två pass innan kvalet. Känns skönt att vara igång igen.  Men man är ringrostig... tar en stund att få ordning på nya stolen men nu är de stabilt som fan som Alban skulle sagt.

Vet inte riktigt vad man ska skriva om kvalet. Kan snabbt gå igenom tävlingarna, kanske återkommer till dom senare. Har lite ont om tid just nu, håller på med förberedelser till klubblags VM och så är det tävling i Norrköping i helgen.

Första tävlingen började dåligt. Blev lottad på peg 17, helt ok. Fick ingen fisk i början. Blev totaldominerad av både Tommy och Jimmy. För att göra en lång historia kort så fick jag igång fisken sista 40 min och räddade en 3e plats på sektionen. Med tanke på den starten jag hade är jag väldigt nöjd med resultatet. Vägde in 6990gr och slog närmast Jonas med 10gr. Payback time för SM i Växsjö... då han slog mig med ungefär de samma.

Andra passet på rakan var intressant. Drog peg 13 vilket jag var väldigt nöjd med. Kändes bra att ha innersektion. Hade fisk på take apartet fick en liten skimmers och en björkna innan jag tappade tre på raken och så var de borta. Gick då över till andra sidan med en slider och hade en fin brax i första kastet som tyvärr också hoppade av vid håvkanten. Fortsatte fiska slider tävlingen ut med några minuters fiske på take apartet för att låta platsen vila ett par minuter. fick totalt 17 skimmers på andra sidan och vann knappt sektionen före Calle. Var nog inte mer än ett hg som skillde. Fick sista skimmersen precis innan båten passerade, fick tokveva in den och hade fisken vid fören på båten då den passerade. Fick den i håven och de kändes skönt. Hade en del fisk på platsen och missade en del fisk men de känns som man alltid missar fisk i Örebro. Visade sig till slut att jag hade högsta vikten på hela sträckan med 3750gr. Kändes bra

Söndagens tävling var märklig. Tyckte jag fick dåligt och alla andra fick bra. Missade en bättre placering på att jag just trodde jag hade sämre än de var. Borde ha fiskat sista 40 min efter björkna och små skimmers istället för att försöka få något större vilket jag trodde jag behövde. Hur som helst kom jag undan med 4050gr vilket räckte till en 6e plast.

Fick ihop 10 poäng på tre tävlingar och ligger 7a totalt, känns bra inför nästa kval helg.

Något som känns ännu bättre är att vår nya klubb fick en bra start på säsongen med 4 man i topp 12. och Roger inte långt efter.

Här är lite bilder från helgen.



lugnet före stormen.



är inte svartån ett riktigt fint tävlingsvatten?








Hur mycke får tre man in i en kärra? inte illa...




Här kommer ett litet tips för er som gör plattflöten. De tar som sagt stor plats i lådan så istälelt för att ha flötena på vindan kan man använda en mindre vinda och ta bort flötet från vindan. Förvara flötet i en annan låda i carry allen. Skriv nr på flötena och så nr på vindorna. Jag kör med systemet nedan. Skriver tex 20.2 då vet jag att de är 20gr och flöte nr 2. 12.4= flötes storlek 12 gr och flöte nr 4. Funkar för mig. Som ni ser jag jag lite kvar att göra. Håller på med riggar från 5-50gr till VM. Sen blir de runda flöten från 2-12 gr. lätt att fylla ut dagarna med lite tackel verkstad...


De var lite kort om helgen. Ses i Norrköping!

teknikens under...!

Människan har klarat av många otroliga saker genom åren här kommer några exempel, vad sägs om följande?



satelit, eller denna?

en robot dammsugare..

ett exempel till:


Bastuba...

Minst sagt imponerade saker. Och många flera finns det om man tittar runt omkring sig. Ibland undrar man hur de är möjligt att göra alla saker som människor lyckats få till. MEN här är något som verkar vara tamefaan omöjligt att göra!



BLYHAGEL!!! HUR SVÅRT SKA DE VARA ATT GÖRA HAGEL SOM ÄR KLYVNA PÅ MITTEN TILL MITTEN?!!!

Efter att ha spenderat dagen med att göra tackel håller jag på att få blödande magsår. Har snart köpt alla sorter som finns men kan inte hitta några som jag blir nöjd med. De som kommer närmast och som får godkänt är Triana hagel som jag köpte för 6-7 år sedan. Men de är lite för hårda och svåra att flytta på linan utan att skada den.
Här är hela raden av hagel som fått smaka yxan: Zebco (oj vilken skräll att de inte var bra...NOT), Milo(vassa och skadar linan när man flyttar dom), Preston(soft shot var för mjuka, slipshot oxiderar och blev vita), Fly(hårda och blir vita), Trabucco(myr ägg) och nu senast idag Colmic. Colmic haglen är lagom hårda och faktiskt kluvna på mitten men inte till mitten. De är kluvna för långt... är man inte uppmärksam sitter de snett på linan och kommer då snurra när man fiskar med dom.

kanske får bita i de sura äpplet och köpa sensas. vet inte riktigt vad jag ska köpa annars? finns de något mer märke att testa?

Annars är man väl mest sugen på att fiska lite. blir nog en tur imorgon och en på onsdag om jag hinner.

Jag har tidigare tipsat om Steve Ringers blogg. Ta en titt där. bra och intressant läsning om hur han gjorde på en festival  i White acres. Tänk om varje winners rapport kunde vara så, då kanske man kunde lära sig något av dom. Den i sverige som skrivit den bästa Winner artikeln är Stefan Simon. Kan inte hitta den men den låg tidigare på metetorget.com. Kolla efter Stefans vinnar artikel från Varnan, Kristinehamn(som jag för övrigt också fiskade, skitkul vatten)

kommer snart lite mera "riktigt" mete efter att jag vart ute och fiskat och efter att jag fått min nya kamera. Då kan de också komma lite bilder om ni har tur.

Jo då Mats, jag har tänkt göra en utvärdering av stolen men de får vänta ett par veckor. Än så länge känns den super bra. Ska läsa din rapport senare, spännande.

till nästa gång, prioritera rätt. Vad är viktigast ett nytt take apart för 20000:- eller ett nytt strykjärn till hushållet?





RSS 2.0