film tajm

Dåligt med aktivitet nu så här kommer lite film. Först ut en film med min stora idol, Steve Ringer, som fiskar karp med bomb. så enkelt de kan vara... hahaha föresten fin stol han har...haahaha

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid29318049001?bctid=51680984001

Sen har vi en film med Keith Artur som fiskar en kanal. fy faan vad kul de ser ut! Önskar vi hade några såna kanaler här hemma.

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid29318049001?bctid=50155306001



Annars har de vart lugnt. Blev både surf och fiske förra helgen. Lördagen var perfekt! vilket väder. Först surf några timmar på morgonen sen fiske på eftermiddagen. blev ca 2 timmar slider. skönt att bara vara ute.

Helgen som kommer blir fiske/surf fri. Är i norge och flyttar ut alla våra saker. Nu blir de sverige på heltid. ska bli skönt!

Återkommer med mera filmer senare.


fiske vs surf

Tja då var den helgen över. Regn, blåst och allmänt ruskväder i lördags. Packade bilen med både fiske prylar och surfprylar. Prognosen såg bra ut för surf mindre bra ut för fiske. Gjorde helt enkelt en helgardering och tog med allt. Planen var att surfa, var de inga vågor så skulle de bli fiske istället.

Gissa hur de gick? Skitfina små vågor...! Blev surf i lördags. Lika bra de, gör inget om de regnar och är ruskväder. man är ju redan i vattnet. Och på något konstigt sätt känns de bättre att surfa nu än på sommaren. Man känner sig liksom mera förtjänt av varje våg man får. Sen är de så klart mindre med andra surfare vilket jag tycker är ett klart plus!

Söndagen var de tänkt att bli fiske istället. Men de gick inte heller. Hade en hel den annat att ta tag i, tex lägenhets jakten. Någon som har en 2a alt 3a att hyra ut i Västerås? eller som har kontakter? är i behov av någonstans att bo.

Så istället för fiske blev de surf och pyssel. Men lite fiskefix blev de, reparerade lite wagglerflöten, lackade några take apart flöten och ordnade upp lite bland all oreda.

Laddar starkt för nästa helg istället. Men vankas de surf så vet i tusan. tror jag surfar då också. Mete i all ära men så länge det inte är minus och snö tror jag jag åker och surfar istället. Även fast surfdagarna är betydligt färre än metedagarna.

Här är en till film, denna gång från VM i Holland. Han som filmar lider nu mera av epelepsi... efter att sett sin egen film... hur faan kan man klippa filmen så? hur som helst, jag såg många intressanta detaljer ändå. Ser ni några?


Film någon?

Här är mera film. Tommy P visar vart skåpet ska stå. Eller rättare sagt hur han ställde de sist...




håll tillgodo! Snart helg och mera mete på gång! Cant wait!

Säsongspremiären avslutad!

Ja då var premiären klar! Helgen gav på kul fiske. Först i lördags var jag i Hjälmare kanal och fiskade lite take apart. Otroligt kul vatten. Kan väl säga att de inte var någon bagging direkt. Hårt och svårt. Exakt som jag ville ha de. Idag blev det slider i en lokal sjö. Fiskade inte så länge, max 2 timmar. Men fick fiska lite och de är de viktiga. Nappade några mörtar men var inte bra idag heller. Gör ingenting.

Ok lördag, Hjälmare kanal.
Fick 2 skimmers, en björkna och 15 mörtar på första peggen. Fiskade den ca 2½ timme. Sen flyttade jag 200m och fiskade en ny peg. Ny mäskning, samma tackel på två toppar och bytte den tredje mot ett flöte med annan form. Här var det ungefär samma fiske. fick 1 skimmers och 9 mörtar på 2 timmar. Men det känndes ändå bra. Fick testa några teorier och framför allt fiska! Mer ska de bli! Nu är säsongen igång och som vanligt är man toksugen under början av säsongen.

Söndag. Slider 35m ut. Ca 5m djupt. inte så mycke att skriva egentligen. Nappade några mörtar. Ett par abborrar och en lite skimmers. fick ungefär 1½ kg fördelat på 18 fiskar.

Det bästa med höst/vintermete är att man inte behöver en massa beten, har 1½ liter pinkies och räknar med att de kommer räcka hela vintern. En burk maggot räcker långt och ett kilo mäsk kommer säkert räcka till februari...

Nu får vi bara be för varmt väder och ingen is så vi kan meta hela vintern. Ser fram emot det!



Stirrig? hahaha ska försöka hinna med självutlösaren på kameran, få tag i fisk och håv. Fisken är från andra passet.


mera film...

Ok jag hade tänkt spara lite på filmeran men va faan . bättre att köra på. Här kommer en till...

För er som inte vet vem Steve Sanders är så är han nu kapten för englands U18 lag och har vunnit exakt allt som går att vinna i england. Han har aldrig fiskat för england vad jag vet. Han är otroligt trevlig och tipsar allid om man bara fråga. Har träffat honom flera gånger när jag vart i england och han är allit lika glad. Vem hade inte vart det om man fiskade 5 dagar i veckan och inte jobbade med något annat.... hahaha. Han var också med englands trupp på VM i år som bankrunner.




ja vad säger ni. Nu snackar vi 15½ m take apart med en lite kopp på toppen, fixar ni det? Sjön han fiskar har jag och Phil fiskat många gånger under festivaler. Det är en kul sjö men svår, som alla andra. Oj Oj Oj vad jag längtar tillbaka.

snart helg och mera mete. Nya säsongen är här så det är bäst att öppna hårt...

ses på stranden. Freddan

Des Shipp

Här är en liten serie filmer med Des när han fiskar i white acres.






är han inte ganska lik sylvester stallone? Gillar hans sätt att fiska. Har sett han på VM ett par ggr och han har skön stil. Fångar ofta större fisk än konkurrenterna. Helt klart någon att se upp till.

lite humor i höstblåsten

någon som gillar southpark? jag älskar den serien. helt underbart... så om någon missat biologilektionen i skolan här är evolutionsteorin en gång till.




mera skoj med Pablo Francisco


sista tävlingen för säsongen

Helgen som var bjöd på blandade känslor. Fisket var mycket bättre än jag trodde när vi åkte ner. Resultatet blev första dagen att jag fiskade för fegt och fick små små mörtar. Fick en brax på runt 1kg som räddade dagen lite men var ändå utanför chans på $$$ inför andra dagen.
Borde ha insett tidigare att det inte gick som jag tänkt och gjort något åt det. Åter igen hamnar jag i dessa situationer. Måste ändra på saker och ting till nästa säsong. Dax att börja tänka igen... hehe. Smartare fiske med bättre plan är det som gäller. Dessutom ha en bra back up.

Jag vägde in dryga 3.4kg och kom 5a första dagen. Vann gjorde Mickael Magnusson på ca 4.5kg.

De tre nya sektionerna fiskade mycket bra och högsta vikten hade Holst på dryga 13kg.

Såg fram emot andra dagen trots att det inte gått som planerat dagen innan. Tyckte dock att det verkade vara lite för mycket fisk även denna dag. Men nu var jag bättre förberedd på detta och attackerade mera. Men till ingen nytta. Jag och Tom drog vid sidan av varandra och satt som två fågelholkar första 45min. INTE ETT NAPP mellan oss på 45 min. Samtidigt kunde man se att det kom upp fisk både till höger och vänster. Kändes ju hyggligt bra... NOT! Så åter igen, för 19984e gången, fiskar jag i uppförsbacke. Började så smått få igång fisk men de var segt. Det var egentligen inte förrän sista timmen som det var bra och framför allt sista 30min. Sista 15 min fick jag 20 mörtar. Allt på take apart. Vägde in dryga 9½kg om jag minns rätt. Roger Bengtson vann sektionen på ca 14kg och Tom tvåa på 12. Jag blev väl 5a igen.

Flera delade sektions segrar och det skulle tillslut avgöra vem som vann. Längsta stråt drog Tommy Lindblom som slutade med perfekt score 1+1. Charles Fast 2a på 1+1.5. Hade Charles inte delat hade han vunnit över Tommy på vikt. Men om inte om funnits hade jag vunnit....hahahaaa. Nej skämt och sido. Grattis till Tommy och Charles som fiskade väldigt bra. Också ett grattis till Jimmy som visar att formen håller i sig. 3a på sista tävlingen är inte illa.

Helgen var otroligt rolig. Jocke hade ordnat och fixat allt perfekt! All heder till honom och de som hjälpt till med årets bästa arrangemang! Buffen var grymt god. Helt klart en perfekt säsongsavslutning.




Det är en spännande tid för mete just nu. Saker och ting händer. Några nya namn dyker upp med stort intresse och konkurrensen hårdnar. Vilket jag tycker är bra, det kommer göra oss alla bättre i slutänden. Ser med glädje fram emot nästa år och lovar att komma starkar tillbaka då, om ekonomin tillåter. Man blir inte fet av att studera. Så kanske kommer jag också tillbaka 10kg lättare...hahahaaa.

Så nu gäller UT MED DE GAMLA OCH IN MED DE NYA! nya säsong började idag, har redan planerat in fiske den här veckan och nu jävlar! dags att sluta snacka och börja producera. Ses till våren!

RSS 2.0