nostalgi

Kollade lite filmer på nätet och hittade de här.










fiskade klubblags VM i samma vatten 97 med Gnesta SFK. jösses vad man har utvecklats sen de dagarna...! Skulle mer än gärna åka tillbaka och pröva lyckan igen. Den gången varnade alla oss för karparna som skulle bara galet starka. Men vi blev väldigt överaskade av Multarna som var sjukt starka och aldrig gav upp. Hur gick det då på tävlingen? jo jag fiskade båda dagarna och kom inte sist någon dag. Fick tre små ålar en karp ena dagen och fyra solabborrar och två karpar andra dagen om jag inte minns fel. Laget kom på 18e plats.

Hittade några filmer till idag, från det nya VM vattnet och från Copa Colmic.










VM kval... nja ska nog inte snacka om det. Kortfattat kan man väl säga att allt som kunde gå åt skogen gick åt skogen, utom jag som satt kvar mitt i missären.

Tar upp maggot för castersproduction på onsdag kväll, torsdag morgon kikar jag till dom och upptäcker att alla maggots dött under natten. ja ha inga casters, inga maggots. åker iväg och kommer hem på eftermiddagen och upptäcker att alla maskar jag hade(ca2½kg) dött! Försöker få tag på nya maskar under torsdag och fredag kväll men utan resultat. Har några överlevare som jag tar med mig till örebro. Köper lite beten av Lasse på plats.
Tävlingen gick lysande, lyckades trycka av tafsen när jag skulle håva en 5hg skimmers ena passet. Andra passet hamnar jag mitt emot det enda trädet som ligger i vattnet på rakan. Svårfiskat var ordet.
Söndagen flöt på fin fint, tappade några fiskar och fiskade som en idiot. Men men man får vad man förtjänar, dåliga placeringar pga dålig planering, dåliga förberedelser(även om de inte var jag som ledde det kollektiva självmord som både maggots och maskar tog under torsdagen), dåligt fiskat och dåliga beslut under tävlingen.
Var mer än förbannad efter helgen men nu har det gått över och jag har analyserat och konstaterat varför det gick som det gick och då känns det bättre. Ser framåt och planerar för nästa formtopp...!

Hur som helst så var det som vanligt, det fanns fisk att fiska efter i kurvorna om man gjorde rätt. Men på rakan var det surare än surt.

Norrköping

Helgen som var bjöd på braxfiske i norrköping. Fisket var ungefär som väntat på A sektionen. Ganska trögt och inte alls köttarfiske som man kan tro. Jag lyckades vinna sektionen med 40gr över Lasse Olsson(utklassnings marginal...hahaha) vägde in 11220gr om jag inte minns fel. Fick en brax första timmen sen var de segt innan jag lyckades få 5 på raken mitt i tävlingen och så ytteligare 5 sista timmen. Fick några mörtar och en björkna också. Kul fiske på take apart. Hade ett napp på feeder, en mört.

Andra dagen hamnade jag på B sektion. Vilket också Mattias gjorde som också hade en 1a från första dagen. Till höger på C sektion hade jag Holst. Som parkerade mig vid första hindret... blev tokdominerad av Holst som hade dagens högsta vikt på 43kg. Själv vägde jag in 18.7kg till en 3e plats på sektionen. Fick ganska jämt fördelat på både feeder och Take apart.

Totalt vann Mattias på 1+2, tvåa Robban Jönsson 1+3 och jag trea på 1+3.
Hade det inte vart poäng i år hade jag inte haft en chans. Då hade jag nog hamnat långt ner i listan. Finns både för och nackdelar med att köra på poäng. Men jag tror ändå att det är rättvisast när det är som det är med sektionerna. tripp trapp trull känns det som. Hur som helst är sektionerna bra indelade och väldigt jämna. Ser redan fram emot nästa år.

Nästa höjdpunkt blir kvalet i örebro.

Over and out!

stark ström, stor fisk?

lite film från Iberian Masters 2010.

Kolla brorsan när han fiskar stor karp i strömmande vatten.



mera cirkus...





Hittade ett till roligt klipp som jag lagt till här.

Fullt upp!

Arboga tävlingen är fiskad. Fisket var över förväntan. Riktigt intressant och riktigt kul. Blandat med björkna, mört och brax. Även gädda, id, faren och regnbåge kom upp. Blandat fiske var det som gällde, det gick inte att enbart vinna på brax eller enbart björkna. Man var tvungen att blanda fångsten. Har inte riktigt tid att gå in på tävlingen i detalj men kanske kommer det senare.


Varför har jag inte tid att skriva? Jo jag har haft och har fullt upp med landslagen, kval och skaffa sponsorer till landslagen. Det ser ut att lösa sig på alla fronter och så fort jag har något 100% klart kommer jag så klart att rapporterat.

Jag jobbar vidare med mitt och kommer med uppdatering så småning om. Är ni sugna på att kolla bilder och film från Arboga så gå in på Phils blogg, http://drpiscatorial.blogspot.com/ han har gjort en ordentlig rapport om fisket och tävlingen. Bra jobbat!


Storm, man köper en stinkbag och har sina keepnet i. Kommer bilder så fort jag har införskaffat en sådan. Nu håller jag på att bygger vagn. Kommer kanske några bilder där också så småningom.


Norrköping närmar sig med stormsteg, elstiken är spänd, feederspöna laddade och tafsarna knytna. I år siktar vi på +100kg!

Håll i hatten. Ses och hörs, Fredda.


RSS 2.0