VM Flyttat igen... suck!


Så var de dax för rond 3 i VM cirkusen... VM är åter igen flyttat. Och åter igen är de Spanien som tagit på sig att arrangera. Dock inte något av de tidigare nämnda vattnet utan denna gång är de Tenerffa som står som värd för VM. Av den info som just nu finns är de karp som gäller. Det finns också riktigt stora karpar!(se bild) Vattnet som kommer användas är en vattenreservoar, ser nästan ut som ett badkar, som är ca 2km långt. Bilderna som jag fått av arrangören är gamla och som de ser ut är de långt ner till vattnet. Men enligt arrangören skall de vara mera vatten i dammen när VM går så de skall inte vara mer än 1½ m ner till vattnet.

Djupet varierar från 2-6m beroende på hur långt ut man fiskar. Som jag förstår de är det en slutande kant, typ som den i Spinadesco.  Metoder som kan komma att användas är take apart på och utanför kanten samt waggler i ytan en bit ut. Det finns som sagt karp men också sol abborre och enstaka multar som släppts i. Karparna snittar 1½ kg men det har fångats karp på nästan 18kg av specimen metarna. Tänk en sån på take apart.... kan bli spännande...  Hur som helst kommer de bli varmt, så man får väl börja träna med parasol direkt.

se bilderna nedan så förstår ni vad jag menar.




Kommentarer
Postat av: Mr Maggot

Kul "nyhet" detta datum :)

2009-04-01 @ 22:50:13
Postat av: Nyman

Wow, det låter ju kanon! Hört att det finns en annan art där också, vet inte vad den heter på svenska men kallas "Poisson d'avril" på franska eller "red herring" på engenska.

Postat av: Nyman

Wow, det låter ju kanon! Hört att det finns en annan art där också, vet inte vad den heter på svenska men kallas "Poisson d'avril" på franska eller "red herring" på engenska.

Postat av: gabriella

hörrde du... är det här ett av dina kända aprilskömt? jag fick inget i år... det är faktiskt bara dina jag brukar gå på...

2009-04-02 @ 18:32:50
URL: http://gabriellur.blogspot.com
Postat av: freddan

Ja de är ett aprilskämt...hade iofs vart skönt att sitta i solen och meta karp men nej vm blir i holland.

2009-04-03 @ 08:53:02
Postat av: AndreasS

Hej, jag har faktiskt fiskat i den där "kanalen" på Teneriffa. Feta karpar, dock är kanalen bara ca 40 m lång och typ 8 meter bred. Fick karpar på 6-8 kg.

2009-04-24 @ 22:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0