Fish O Mania

Japp då var den tävlingen över. Någon mer än Peter som såg den? jag såg ungefär 20 min sen försvann internet. Hur som helst. Rob kom 2a. Matt Hall vann för andra(!!) gången. Han är den första som vunnit två gånger.

Rob satt på peg 14. Matt på peg 16. Matt hade alltså kanten. Som om det inte vore nog hade han också en "areator"(ett slags hjul som snurrar runt och kastar vatten i luften och luft ner i vattnet) att fiska mot. Hans fångst bestod mestadels av Barb. Barb är kända för att leva i syresatt vatten, alltså nära en areator om de inte lever i sin naturliga miljö i strömmande vatten. 
Matt ledde från start till slut och det var egentligen ingen som kunde hota honom. Han fiskade samma plats hela tiden och testade aldrig sin plats inne vid kanten. Något som hade vart väldigt effektivt på träning. Han tyckte inte det var någon ideé att lämna en plats med fisk när andra inte fick något. Låter ju logiskt.

Vad Matt gjorde som andra inte gjorde var att han matade på mycket mera. Han koppade i två stora koppar med mask/casters efter varje fisk i tillägg till att han koppade mellan fiskarna om det inte nappade så tätt.

Vill ni läsa mera om fish o mania finalen så finns det på skysports sida, se länken. http://www.skysports.com/tv_guide/show/0,20143,12976,00.html 



Någon som vart inne och läst på Bob Nudds sida? Fiska med Bob? fy tusan, han har de bra åker runt och fiskar med folk och får bra betalt för det också. £225 för en dag...! Någon som är sugen på lite fiske coaching? Jag ställer upp, bara maila eller ring så bokar vi in en tid som passar.

Kommentarer
Postat av: Tommy

Har inte sett finalen än, men snart så, får snart en dvd med den på.

Tyckte dom pratade om att stället skulle vara rättvist, en kant är en kant, men att även få en areator på kantplatsen, men bra fiskat hursomhelst.

2009-07-22 @ 22:01:00
URL: http://tommyblogg.blogg.se/
Postat av: Freddan

Det har vart en massa snack om peggarna på www.total-fishing.com forumet. Några menar att det alltid kommer vara kanten som avgör när de är så bra tävlande i finalen, speciellt om man har en areator att fiska mot. Andra menar att det är det som är skönheten med fish o mania, att alla har en chans att kvala in och alla har en chans att dra kanten och slå någon som kanske är bättre. Sen har det också vart en massa snack om att det ska vara bra filmat och då måste man kunna se ansikten på folk.

Jag tycker nog man borde pegga hela sjön och alltså bara använda var annan peg, ta bort areatorn en vecka innan om det är möjligt beroende på väder och vind. Men men hur som helst är de ju en cool tävling.

2009-07-23 @ 09:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0