fishomania...

Kanske inte så intressant i sverige men för oss, mig och Phil kanske någon mer, som vart över och fiskat i england och har en koppling till karpfisket där är det här kanske något att följa med på.

Hur coolt är det egentligen med fishomania? Först får man ansöka om en biljett till kvaltävlingarna. 16 st tävlingar, sen om man får en biljett måste man vinna totalt efter som endast totalvinnaren går vidare från varje tävling. Så man ska inte bara ha tur i lottningen man ska också kunna prestera max den dagen. Detta gör alltså att vem som helst kan kvala in om man har rätt dag.

Har man både tur och skicklighet med sig går man vidare till en final där det alltså är 16 man som fiskar om ett första pris på £25000.... vilket i svenska kronor är ca 315000:-. Hela härligheten direktsänds på Sky sports. Några av deltagarna är utrustade med mikrofoner så man kan höra vad de säger och hur snacket med deras bankrunner går. För att ytteligare göra tävlingen mera intressant är det en invägning varje timme, då vet alla exakt hur de ligger till, hur och vad alla andra får.

Varför skriver jag då om detta. Jo för att en kille som heter Rob Wootton är kvalificerad. Rob är en kompis till Phil som jag fiskat med när jag vart i England. Han tillhör det absoluta topp skiktet vad gäller tävlingsmetare i England. Hans fokus ligger till största del på just karp dammarna. Rob har krossat allt och alla så långt in i säsongen och är en av favoriterna till att vinna fishomania finalen.Han har dessutom just skrivit på ett kontrakt med Middy som innebär att han nu bara fiskar på heltid. Så bara för att jag har en lite koppling till honom skall de bli extra kul att följa tävlingen i år.

Finalen går 18 juli och har man inte Sky sports kan man med lite sökande på nätet kan man hitta en live stream som visar tävlingen direkt.

Här är ett repotaget från kvaltävlingen som Rob vann samt en länk till Sky sports och fishomania.



http://link.brightcove.com/services/player/bcpid13706332001?bctid=28425182001

Kommentarer
Postat av: Storm

Freddan !



Är naturligtvis än hängiven fan av "Tight Lines".



Men vilken sabla tur o uppoffring det krävs för att ta sig till finalen o dessutom vinna den ?!



Inte många på planeten som klarar detta. NÄ bättre o hänga på till Horrmund nästa år på lite "semester", eller hur Phil ;-)



Repo kommer o Hae't Gött !

2009-07-07 @ 00:36:52
Postat av: Freddan

hahaha ja hormunden är kul. ska klart fiska där igen. måste bara ha bättre timing... kanske nästa år...



fina badpojkar på bilderna, kanske skulle göra en kalender till nästa år?hahahaa

2009-07-07 @ 09:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0